Interviews

Iseya

Japanse toko: sushi en bento om mee te nemen

Naam Sushi & Japanese Delicatessen Iseya
Adres Kostverlorenhof 66, 1181DD Amstelveen
Openingstijden Ma: 13:00 – 18:00
Di-Vr: 10:00 – 18:00 (Sushi, bento)
Za: 10:00 – 17:00 (Sushi, bento, broodjes, daifuku)
Zo: Gesloten
Tel +31(0)20-4536289
Website iseya.nl
iseyablog.wordpress.com
Email info@iseya.nl
Bestellingen https://iseyablog.files.wordpress.com/2012/08/iseya-2012efbc8daug.pdf

 

buitenkant

Sushi and Japanese Food Iseya, gesitueerd op de Kostverlorenhof te Amstelveen, voorziet al meer dan twaalf jaar in de behoeftes van expats en lokale huishoudens. Het oorspronkelijke doel en het bescheiden uiterlijk van de winkel zijn sindsdien niet veranderd: een comfortzone zijn voor de Japanse gemeenschap in Nederland.

mensen

Kōji and Yumi Asao kwamen in 1996 naar Nederland om de zus van de heer Asao te helpen met het openen van een Japans restaurant genaamd “Tanuki” in het Amstelveense Stadshart. Na haar voorspoedige oprichting zette de heer Asao een sushi distributie business op die hij jarenlang met succes heeft beheerd. “Nederland is een goede plek om te leven en om kinderen op te voeden”, vertelt mevrouw Asao vol waardering. De moeder van twee zonen spreekt namens veel andere langdurige inwoners.

interieur

In 2006 presenteerde zich de mogelijkheid om hun eigen Japanse winkel te openen. De heer Asao noemde het “Ise-ya” ter ere van de prefectuur Mie, zijn thuis in Japan die beroemd is vanwege de Ise Jingū (grote schrijn van Ise) en haar vele lekkernijen.

sushi

bento

De bestverkopende producten bij Iseya zijn de sushi en de bento dozen die van dinsdag tot zaterdag iedere ochtend vers bereid worden. Iedere zaterdag treft men ook het volgende aan: nikuman (gestoomd vleesbroodje), anman (gestoomd broodje met bonenpasta) en daifuku (bonenpasta gewikkeld in mochi).

kerrie

schap

Naast hun kant en klare eten en snacks bieden zij ook veel producten aan waarmee men gemakkelijk thuis Japanse gerechten kan bereiden. Zo zijn producten als tōfu (sojabonenwrongel) en nattō (gefermenteerde sojabonen) de laatste jaren steeds populairder geworden, waarschijnlijk door de groeiende interesse naar gezond eten in de recentelijke jaren.

ramen

De meest populaire noedels zijn bevroren en gedroogde udon. Hoewel het aantal ramen restaurants het afgelopen jaar flink is gestegen, is het thuis bereiden van ramen als een maaltijd niet wijdverbreid. “Veel mensen kopen de doe-het-zelf sushi set en shōyu (sojasaus), maar ramen is met vijf tot tien minuten klaar. Het is een veel snellere vorm van fastfood dan sushi.” Japanse curry en yakisoba zijn ook prima maaltijdopties met een gemakkelijke bereiding.

gyoza

Voor degene die dol zijn op gyōza (gefrituurde dumplings) biedt Iseya kant en klare bevroren gyōza pakketten en ook gyōza vellen voor de mensen die de uitdaging aan willen gaan ze zelf in elkaar te zetten.

Als men zin heeft in een vlugge Japanse maaltijd zonder uit eten te gaan, zal een pakket van bevroren edamame (groene soja boontjes), gyōza en ramen noedels met sake (rijstwijn) of umeshu (pruimenwijn) een leuke en betaalbaar maaltijd zijn die men thuis kan bereiden. Voor als je er zelf geen hebt om te koken, verkoopt Iseya ook Japanse gerechten inclusief eetstokjes om uw tafel een authentiek gevoel te geven.

vaatwerk

“Wij hopen u te kunnen laten zien wat Japanse eten daadwerkelijk is en dat het eigenlijk ook heel gemakkelijk is om zelf te bereiden. Kom langs om te verkennen, wij helpen u graag!”

Interviews

Alle Interviews
Restaurants
Winkels
Interviews