Restaurants

Vatten Ramen

Ramen en snacks

Naam Vatten Ramen
Website vattenramen.com
Email info@vattenramen.com

 

Naam Vatten Ramen
Adres Kerkstraat 148, 1017 GR Amsterdam
Openingstijden Dagelijks 11:00 – 22:00
Tel +31(0)20-7373182
Reserveringen https://vattenramen.com/en/reservations/reservations-kerkstraat/

 

Naam Vatten Ramen
Adres Zeedijk 18, 1012 AZ Amsterdam
Openingstijden Maandag 17:00 – 22:00
Dinsdag – donderdag 12:30 – 22:00
Vrijdag – zaterdag 12:30 – 23:00
Zondag 12:30 – 22:00
Tel +31(0)6-24887362
Reserveringen https://vattenramen.com/en/reservations/reservations-zeedijk/

 

logo

Serieondernemer Yuta Tomiyasu reisde de wereld over om de oase te vinden waar hij zou settelen en “Amsterdam was liefde op het eerste gezicht.” Hij werd verliefd op Amsterdam en wilde ramen noedels maken waar de Amsterdammers verliefd op zouden worden.

entrance

De heer Tomiyasu werd geboren in Fukuoka en verhuisde op driejarige leeftijd met zijn familie naar Hokkaido omdat zijn vader als ingenieur werk kreeg aan de langste tunnel van Japan – de tunnel die Hokkaido nu aan het hoofdeiland van Japan verbindt. Nadat het project was afgerond verhuisde zijn familie naar Abiko, in de Chiba prefectuur. Yuta was een artistieke jongen. “Ik vond het leuk om dingen met mijn handen te maken.”
Na de middelbare school studeerde hij een jaar fotografie en cinematografie aan de universiteit. Het studentenleven verveelde hem echter snel. Hij verliet de universiteit en begon met de productie van videoclips. Daarna beproefde hij zijn geluk met meerdere ondernemingen tot hij erg succesvol werd met een e-commerce bedrijf. Tevreden was hij nog niet. “Terwijl ik de onlinezaak runde voelde ik dat we iets analoogs moesten doen, en ramen is totaal hands-on.”

buitenkant

Zijn passies lopen uiteen van helicoptervluchten tot interieurontwerp en EDM (electronic dance music). Het laatste bracht hem, als enige twee Japanse aanwezigen bij een exclusief EDM-feest in Miami, in contact met de Bib Gourmand ramen master Hideto Kawahara. Zes jaar later vroeg bij zijn senpai (senior) om hulp bij het opzetten van een authentiek ramen restaurant in Amsterdam. De grote broer zei ja, en Vatten Ramen opende haar deuren in de zomer van 2017.

ramen

“We maken onze ramen enkel van natuurlijke ingrediënten zodat je het net als ik elke dag kan eten,” zegt de trotse eigenaar en belangrijkste fan. De dunne rechte tarwe en taaiere golvende eiernoedels komen beiden uit Fukuoka en komen met het vliegtuig naar Amsterdam.
“We denken niet in grenzen en groeien elke dag. Daarom zal je bij ons seizoensgerechten als gekoelde ramen en gelimiteerde items zoals tonkotsu ramen (varkensbouillon noedels) tegenkomen. De kern is wel altijd onze soep,” zegt chef Junichi Yamamoto.

tofu

gyoza

spicy karaage

Chef Jun had nog nooit internationaal gevlogen tot hij aan boord van de vlucht stapte die hem voorgoed naar Amsterdam zou brengen. “Ik beleef enorm veel plezier aan het creëren met het team en dit is het meest bevredigende wat ik ooit heb gedaan. Ik voel me gelukkig en dankbaar dat mijn eerste ervaring in het buitenland mij dit gebracht heeft.”
Hij groeide op in Fukuoka en vertrok na de middelbare school naar Tokyo en werkte daar als secretaris. Toen zijn 74 jaar oude baas overleed werkte hij parttime bij een ramenzaak waar hij vaak at. “Mijn vader was van plan na zijn pensioen een ramenzaak te openen en ik dacht dat de vaardigheden van pas zouden komen. Ik had nooit gedacht dat het mij naar Amsterdam zou brengen, maar ik ben blij dat het gebeurd is.”

interieur

interieur

“We zijn zeven samoerais,” zegt de heer Tomiyasu met een glimlach. “Ik ben de kapitein van het piratenschip en zorg voor mijn gepassioneerde bemanning. We zijn verbonden door dromen en streven en geven niet om geld en status. Mijn motto is ‘doe goed, ben plezierig en geef plezier’.”
De piratenkoning droomt groot. Het ultieme doel is een “open soup” ramen universiteit te openen en 100 mensen uit 100 landen uit te nodigen en deze te trainen om als chef ramen restaurants te laten openen in hun eigen land. De passie van Vatten Ramen is zo heet als de ramen die ze serveren.

interieur

interieur

Restaurants

Alle Restaurants
Restaurants
Winkels
Interviews