Restaurants

Sanju

Ramen

Naam Sanju Ramen
Adres Voorstraat 29, 3512 AJ Utrecht
Openingstijden Dinsdag – donderdag 17:00 – 22:00
Vrijdag – zondag 12:00 – 22:00
Maandag gesloten
Tel +31(0)30-2451032
Website sanju.nl
facebook.com/sanjuramen/
Reserveringen geen (neem contact op voor groepen groter dan 8)

 

buitenkant

Tot hij Jeroen de Gilde ontmoette had Mohamed “Mo” Kashani voor zichzelf nooit een toekomst in de horeca voorgesteld. Ze werden vrienden na elkaar ontmoet te hebben op het Sziget festival in Budapest en maakten een jaar later een road trip door Europa. Jeroen heeft een achtergrond in hotel management en horeca en overtuigde Mo om de zekerheid van zijn vaste baan op te geven en ondernemer te worden. Mo is afkomstig uit Iran, groeide op in Amersfoort, en werkte na zijn studie economie in Utrecht als verkoper bij Bosch en Siemens, en als hypotheekadviseur bij ABN AMRO. Het product dat de basis van hun ondernemerschap zou vormen werd tijdens zijn buitenlandsemester in Korea ontdekt door Jeroen: ramen.

interieur

Mo’s eerste ervaring met Ramen was in februari 2017 bij Japans restaurant Raku in Uithoorn. “Ik werd overweldigd door de explosie van smaak,” verteld hij met een uitdrukking van verbazing. “Vanaf dat moment was het duidelijk dat we met ramen wilden werken. We deden veel onderzoek om ons droomrestaurant te kunnen openen. Het was een drukke en stressvolle tijd.” 

In november 2017 kregen ze hun restaurant in Utrecht en zetten ze zich er volledig voor in om twee maanden later open te gaan. Pas in augustus 2018 kregen Jeroen en Mo de kans om voor het eerst Japan te bezoeken en de smaken van de Japanese keuken in het land van de rijzende zon te proeven. “Alle smaken waren zo goed en vol! ik droom er nog steeds over om terug te gaan. Ik moet gewoon, liever eerder dan later!”

venster

Sanju betekent 30 in het Japans. Deze naam komt voort uit het kengetal van Utrecht. “Daarbij is de leeftijd van het team tussen de 25 en 35,” voegt Mo toe. “We zijn locals hier en vinden het onderhouden van goede lokale contacten en een lokaal klantenbestand belangrijk. Jeroen is een geboren en getogen Utrechter en het helpt dat hij vrijwel iedereen kent. We kopen onze koffie en thee in lokale winkels en gebruiken halal kip zodat onze islamitische klanten ook van ons eten kunnen genieten.”

voorafje

Voor 60 tot 70 procent van de klanten is ramen en nieuwe ervaring en bij Sanju geven ze graag uitleg. “Het is geweldig om de eerste ervaring van onze klanten met ramen te zien. Zo’n geluksmoment! Ik weet exact hoe ze zich voelen. Wanneer je ramen ontdekt wil je het met trots aan je famlie en vrienden laten proeven. Uiteindelijk komt het hele gezin langs.”

chefs tonkotsu

“Elke twee maanden veranderen we iets aan het menu en elke drie maanden hebben we een special. We geven elkaar constant feedback en verbeteren ons recept elke dag. We staan nooit stil en blijven ons ontwikkelen.” Sanju’s bestsellers zijn ‘Chef’s Tonkotsu’, ‘Awake Spicy Chicken’ en ‘Saffron Gyukotsu’. Het menu veranderd vaak en veel, maar sommige gerechten zijn zo populair dat ze van tijd tot tijd terugkeren.

eend tantan

“Onze chef Masa heeft een solide achtergrond in de Japanse keuken met ervaring in sushi en ramen. Hij is een echte meester in het vak. We genieten ervan met hem te experimenteren hij blijft ons verassen – zowel ons personeel als onze klanten,” zegt Mo trots.

portret

Het jonge internationale team van Sanju zit vol energie en deelt het gepassioneerde doel om authentieke en unieke ramen naar de inwoners van Utrecht en Nederland te brengen. Hun uitdaging is nu al beloond met een enorm welkomssucces in de stad die ze nu allen thuis noemen.

Restaurants

Alle Restaurants
Restaurants
Winkels
Interviews