Restaurants

An

Sushi, teishoku, huiselijk eten

Naam Japans Restaurant An
Adres Weteringschans 76, 1017 XR Amsterdam
Openingstijden Dinsdag – Zaterdag 18:00 – 22:00, Zondag / Maandag gesloten
Tel +31(0)20-6244672
Website www.japansrestaurantan.nl
E-mail fujitayoichi9@gmail.com
Reserveringen +31(0)20-6625641

 

buitenkant

Verscholen op de eerste verdieping van een met bakstenen aangelegd rijtjeshuis op de Weteringschans, ten noorden van wijk de Pijp in Amsterdam, serveert Japans restaurant An authentiek handgemaakte Japans eten dat Japanners normaliter thuis koken en eten.

Ingang

Wanneer men binnenkomt, voelt het aan als een bezoek aan het huis van een vriend. Je komt binnen in elegante ruimte met een hoog plafond met tegen de muur een verzameling van Japans aardewerk en porselein. In het restaurant kan je plaats nemen in het hoofdvertrek aan de straatzijde of juist op een lichte afgezonderde plek op de binnenplaats achter de toonbank. Vanaf daar kan je Yoichi Fujita, de chef en eigenaar van het restaurant, in volledige toewijding aan het werk zien.

interieur

interieur

Geboren en getogen in Tokyo heeft de heer de heer Fujita van jongs af aan altijd al een voorliefde gehad voor koken. Terwijl hij als twintiger buitenlandse reizen maakte en de wereld verkende kwam hij naar Nederland en werkte hij in één van de eerste Japanse restaurants in Amsterdam.

toonbank

“Toendertijd waren er geen informele Japanse restaurants in Amsterdam”, herinnerde hij zich. Daarom heeft hij een restaurant geopend dat in feite datgene aanbood wat hij zelf graag at. Bij het bereiden van deze gerechten maakte hij gebruik van zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Sinds de opening in 1989 drie decennia geleden is het concept een succes gebleken. Zijn gasten bestaan uit circa 70% vaste klanten en 30% toeristen.

vaatwerk

teishoku

Het menu van An geeft je een gebalanceerd inzicht in het Japanse thuis koken. De Teishoku optie is een vast Japans menu dat draait om rijst, miso soup, een hoofdgerecht en een aantal kleine bijgerechten.

bier

tonkatsu

ebi-fry

kaisendon

De rijkelijk gemarineerde tonkatsu (gefrituurd varkensvlees) en ebi-fry (gefrituurde garnalen) met tartaarmayonaise zijn krokante lekkernijen die goed samengaan met Japans bier. Kaisen-don (diverse rauwe zeevruchten op rijst) is prachtig en vers. Vergeet niet het grote bord op de muren te raadplegen voor de dagspecialiteiten.

boord

“Het werkt altijd belonend om onze gasten gelukkig te zien”, zegt Fujita. “We richten ons nu op het aanbieden van opties die rekening houden met speciale diëten en allergieën. Voel je vrij om langs te komen en probeer het uit.”

venster

Restaurants

Alle Restaurants
Restaurants
Winkels
Interviews