Restaurants

Hosokawa

Sushi, teppanyaki menu en à la carte

Naam Hosokawa Japanese Kitchen & Bar
Adres Max Euweplein 22, 1017 MB Amsterdam
Openingstijden Keuken: Dagelijks 18:00 – 22:00, Woensdag gesloten
Lounge & Bar: Dagelijks Zondag – Donderdag 17:00 – 24:00, Vrijdag – Zaterdag 17:00 – 01:00
Tel +31(0)20-6388086
Website www.hosokawa.nl
Email info@hosokawa.nl, reservations@hosokawa.nl
Reserveringen hosokawa.nl/reservations

 

buitenkant

Hosakawa maakt nog altijd indruk in hetzelfde gebouwencomplex aan het Leidseplein waar het in 1992 zijn deuren opende. Hier begroet een indrukwekkende sushibar bij binnenkomst de gasten.

interieur

Deze verfijnde eetgelegenheid beschikt over tachtig plaatsen aan de tafels, bar en iconische teppanyaki eilanden. Het meeste meubilair maakt al sinds opening onderdeel uit van het restaurant en heeft de afgelopen kwarteeuw door goed onderhoud prachtig doorstaan.

 toonbank

Ingang

Geboren en opgegroeid in Tokyo werd de heer Hiromichi Hosokawa in 1969 aangenomen bij Hotel Okura en deel van de tweede generatie hotelmedewerkers. De zogenoemde “hotel-man” was een relatief nieuwe en gerespecteerd beroepsgroep in een snelgroeiende industrie. Bij Okura deed de heer Hosokawa twee jaar lang allround horecaervaring op en in 1971 werd hij als een van tweehonderd gelukkigen naar Amsterdam gestuurd om Hotel Okura Amsterdam te openen.

portret

In de 20 jaren die volgden werkte hij zich bij de restaurants Sazanka en Yamazato op tot master chef en kookte hij voor veel VIPs. Hij trouwde en kreeg twee kinderen. Toen hij werd teruggeroepen naar Tokyo nam hij om in Nederland te kunnen blijven ontslag bij Hotel Okura.

toro

sashimi

sushi

Met de hulp van zijn over de jaren opgebouwde netwerk begon hij zijn eigen zaak. “Het was een enorme investering. Maar het was het waard. We zijn er nog steeds en onze klanten genieten ervan.”
Executive chef Hosokawa presenteert met trots de prachtige vette toro en magere maguro (geelvintonijn) die verwerkt worden tot sashimi en sushi.

kitchen

coquilles

tempura

De voor en achter gelegen keukens serveren warme gerechten voor zowel à la carte en menu opties. Robotayaki, een van de drie specialiteiten, wordt gegrild met houtskool. Ook serveert het restaurant Japans Wagyu rundvlees.

robata

rundvlees

Teppanyami is Hosokawa’s specialiteit met de hoogste entertainmentwaarde. Op een hete gril bereidt een speciaal getrainde kok voor de ogen van de gasten het eten. Met zijn oudste zoon Makoto als sous-chef is Hosokawa klaar voor de toekomst. Bezoek ze daarom op social media en ga ook eens langs bij hun nieuwe hippe optie.

in teppan

teppanyaki

teppan flambe

Matchabar in de Albert Cuypstraat is een nieuwe zaak die met matcha (groene thee) poeder gemaakte authentiek Japanse en Frans geïnspireerde zoetigheden serveert.

bar

bar dicht

decoration

“Ik sta open voor het ontdekken van nieuwe dingen, maar wel binnen de basis van de Japanse keuken. Ik kan bijvoorbeeld inspiratie uit de Franse keuken halen voor het opdienen van sommige gerechten. Maar weet je, we doen niet aan fusion. Eenvoudigweg zuiver en heerlijk,” concludeert de master chef.

Restaurants

Alle Restaurants
Restaurants
Winkels
Interviews