Restaurants

Men Impossible

Creatieve noedels en snacks

Naam Men Impossible
Adres Hazenstraat 19H, 1016 SM Amsterdam
Openingstijden Vrijdag 17:30 – 21:00
Zaterdag – zondag 12:00 – 14:00, 17:20 – 21:00
Maandag – donderdag: gesloten
Tel +31(0)6-82439199
Website menimpossible.nl
facebook.com/MenImpossible/ (check voor actuele openingstijden)
Email info@menimpossible.nl
Reserveringen book.easytablebooking.com/book/?id=8530c&lang=nl (alleen met reservering)

 

buitenkant

Voor Atsushi Ishida is vegan ramen het middel voor zijn grote missie: een einde maken aan honger. De klare taal zegt de solo eigenaar van Men Impossible hierover: “Mijn interesse ligt in het serveren van geweldige veganistische gerechten waar ook echte carnivoren van zullen genieten. In dit non-profit sociale restaurant draait alles om de missie, maar daarnaast zijn onze gerechten ook gewoon erg lekker.”

interieur

Men Impossible is verre van een normaal ramen restaurant. Het is een ramen onderneming 2.0 met unieke creaties en herontwikkelingen die 100% plantaardig zijn en gemaakt worden met Europese ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen die 99.99% glutenvrij zijn. Ook kan je er om voedselverspilling maximaal tegen te gaan enkel met reservering naartoe. Alles is erop gericht om energieconsumptie en CO2 uitsttoot tot een minimum te beperken. Dit betekent een beperking van het aantal mogelijke ingrediënten, maar hierover zegt Atsushi: “ramen is gemaakt om vrij te zijn.” Vandaar ook de naam ‘Men Impossible’, waarvan het woord ‘men’ in het Japans noedels betekent.

 keuken

“Vandaag de dag zijn we technisch zo enorm ontwikkeld en hebben we meer dan genoeg eten, overvloed zelfs. Toch zijn er nog mensen die sterven van een gebrek aan voedsel. Ik snap niet hoe we dat feit aan ons voorbij kunnen laten gaan. Mijn logische reactie hierop is het leveren van een bijdrage aan de oplossing van die probleem op een schaal die ik als individu kan leveren. Het verlagen van onze CO2 uitstoot en energieconsumptie draagt bij aan het verkleinen van voedselongelijkheid. Ik wil dat net zo hip maken als Japans eten,” zegt Atsushi terwijl hij de deeg voor zijn ramen kneed.

tafel

Thuis in Japan werkte Atsushi als consultant, makelaar en handelaar. Hij verdiende genoeg maar stelde vraagtekens bij de betekenis van zijn carrière. “De meeste banen brengen meer slechts dan goeds, en eigenlijk hoeven ze helemaal niet te bestaan.”

Toen zijn zoon geboren werd begon de kersverse vader te denken over wat zijn zoon in de toekomst trots op hem zou maken. “Ik concludeerde het leven van een zakenman in pak dit niet zou zijn. Fysiek werk kan dit wel en eten maakt een directe impact die de wereld kan veranderen.”

detail

Atsushi koos ramen als zijn werktuig. Hij houdt van ramen en het eten van ramen bij verschillende restaurants is voor hem altijd een passie geweest. Hij pakte de kans toen een vriend hem aanmoedigde hem te helpen een ramen restaurant op te zetten in Düsseldorf. Deze beslissing zag hij ook als een goede ervaring voor zijn zoon, die daar zijn voordeel kon doen met het betere onderwijs en er de diversiteit van Europa kon ervaren. De keuze was gemaakt, de familie Ishida vertrok naar Europa en Atsushi werkte hard aan de opening van het restaurant.

voorafje1

Bij vertrek had hij niet gedacht zes maanden later terug te zijn in Amsterdam – de stad waar hij twintig jaar daarvoor een jaar als uitwisselingsstudent had gewoond. Daar hielp hij een collega van het restaurant in Düsseldorf een restaurant op te zetten en volgde hij daarna met het openen van zijn eigen restaurant. Zo ontvouwde zijn transitie van de financiële sector in Japan naar onmogelijke ramen in Amsterdam zich.

voorafje

Het meest kenmerkende gerecht van Men Impossible is de unieke mazemen – een smaakexplosie zoals je het nog nooit eerder hebt geproeft. Voor een compleet menu is een hoog aan te bevelen optie een diner met Japanse vegan voorgerechten die een prachtig beeld vormen op de gemeenschappelijke tafel met plek voor twintig.

ramen

De ogenschijnlijke stress die het alleen draaiend houden van een restaurant met zich meebrengt is voor Atsushi het antwoord voor de volledige afwezigheid hiervan. “Het brengt veel meer stress om iemand in te huren en samen te werken. Ik doe het alleen en alles wat ik hoef te doen is keihard werken. Ik werk van 8 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds maar ervaar geen enkele vorm van stress,” zegt de vader van twee.

“Het is mijn droom om dit restaurant te kunnen sluiten,” zegt hij droog. “Ik wil mensen laten zien dat een sociaal restaurant een succesvolle en winstgevende onderneming kan zijn. Ik wil ze aanmoedigen en ondersteunen het te kopiëren. Als zij succes hebben is mijn werk gedaan.”

portret

“Japans eten is populair, maar ik denk dat het doel enkel traditioneel en authentiek eten serveren oud is. Ik geloof dat Japans eten de mogelijkheid heeft om een middel te zijn om goed te doen voor deze wereld. Het lijkt me geweldig om in contact te komen met anderen die bereid zijn risico’s te nemen en het onmogelijke te doen. Want, hey, alles is mogelijk!” Ieder die zich hierdoor aangesproken voelt is hierbij uitgenodigd om contact op te nemen met Amsterdams Mr. Impossible!

Restaurants

Alle Restaurants
Restaurants
Winkels
Interviews