Restaurants

Sazanka

Teppanyaki menu

Naam Teppanyaki Restaurant Sazanka
Adres Hotel Okura Amsterdam, Ferdinand Bolstraat 333, 1072 LH Amsterdam
Openingstijden Daily 18:30 – 22:00, group lunches on request
Tel +31(0)20-6787111
Website www.okura.nl
E-mail reservations@okura.nl
Reserveringen +31(0)20-6787111

 

sazanka

Het uithangbord van Teppanyaki Restaurant Sazanka naast het prominente Japanse restaurant Yamazato op de begane grond van Hotel Okura Amsterdam laat weinig zien van wat je als klant te wachten staat.

interieur

interieur

In het gedimde licht worden het delicate decor en de hoge glazen wijnkast zichtbaar en arriveer je in een eenvoudige ruimte met het uiterlijk van een exclusieve underground club. Serveersters in kimono en plechtige teppan chefs maken het beeld compleet.

interieur

Teppanyaki betekend grillen op een hete plaat. Een getalenteerde teppan chef maakt er voor de ogen van de gasten een echte show van. Teppanyaki werd tijdens de Olympische Spelen van 1964 geïntroduceerd bij Hotel Okura Tokyo om vleesgerechten met Japanse ingrediënten te laten zien. Toen Hotel Okura Amsterdam in 1971 opende kwamen er teppanyaki tafels in restaurant Yamazato. In 1978 opende het in teppanyaki gespecialiseerde restaurant Sazanka.

chef

Sazanka (camelia sasanqua) is net als de andere dining rooms in Hotel Okura vernoemd naar een prachtige bloem. Het is het eerste en op dit moment enige teppanyaki restaurant met een Michelinster in Europa. De sociale setting maakt het eenvoudig om tijdens het eten verbinding te krijgen met de andere gasten aan de teppan tafel.

chef

Teppan-chef Sekiguchi laat zijn vaardigheden met precisie zien. Voor je ogen zie je hoe groenten en vleeswaren met precisie worden bereid en gepresenteerd. Sazanka heeft verschillende menu- en à la carte opties met als hoofdgerechten Amerikaanse black angus en Japanse waygu rundvlees.

schotel

Hoofdchef Onodera bereid originele gerechten zoals shiogama-yaki (met zout gepaneerde vis). Executive chef en manager Tomikawa geeft zijn goedkeuring aan creatieve experimenten binnen de principes van de Japanse keuken. Ook vindt er uitwisseling van ideeën en ingrediënten plaats tussen de verschillende Japanse en Westerse chefs van de andere restaurants in het hotel.

schotel

Laat de culinaire show met uitstekend Japans entertainment je ogen en smaakpapillen vermaken!

hotel okura

Okura Hotels & Resorts behoort tot de wereldtop van prestigieuze hotelketens. Deze status weten zij te behouden door het naleven van hun credo: “Best ACS (Accommodatie, Cuisine en Service).” Okura vindt haar oorsprong in het Tokio van 1962. Hotel Okura Amsterdam opende in 1971 in De Pijp, en nog steeds staan de Japanse waarden omotenashi (gastvrijheid) en wa (harmonie) aan de basis van hun werkwijze.
Het hotel heeft vier restaurants met een Michelinster: internationaal restaurant Ciel Bleu (2 sterren), Japans restaurant Yamazato (1 ster), Teppanyaki restaurant Sazanka (1 ster) en Serre (Big Gourmand).

Restaurants

Alle Restaurants
Restaurants
Winkels
Interviews