Winkels

Shilla

Naam Japanese-Korean Delicatessen Shilla
Website facebook.com/shillaamsterdam/
www.gelderlandplein.nl/winkelcentrum/winkels/shilla/
Email info@shillamarket.com

 

Japanse en Koreaanse winkel: eetruimte voor maaltijden en snacks

Adres Gelderlandplein 187, 1082 LW Amsterdam
Openingstijden Ma: 11:30 – 19:00
Di – Vr: 09:30 – 19:00
Za: 09:30 – 18:00
Zo: 12:00 – 17:00
Tel +31(0)20-4536289

 

Japanse en Koreaanse toko

Adres Westwijkplein 62, 1187 LV Amstelveen
Openingstijden Ma – Vr: 10:00 – 19:00
Za: 09:00 – 18:00
Zo: Gesloten
Tel +31(0)20-6479414

 

buitenkant

Shilla, vernoemd ter ere van de gouden eeuw van de Silla dynastie in Korea, is een zaak met een uitgebreid assortiment aan Japanse en Koreaanse producten en bekend bij de gemeenschappen van Amsterdam en Amstelveen.

interieur

Sena Chung is de derde en jongste generatie in het familiebedrijf. Haar opa van haar vaders kant kwam via een vriend in Nederland te werken en werd op den duur gevolgd door zijn familie.

truck

Haar ouders hebben een paar jaar een Koreaans restaurant gerund en hebben 25 jaar geleden de winkel aan het Gelderlandplein geopend zodat haar moeder meer tijd met haar kinderen kon doorbrengen.

dicht

Vijftien jaar geleden opende Sena’s vader een zaak in Brussel en sindsdien heeft hij de meeste tijd daar doorgebracht. Haar oudere broer woont in Seoel, vanuit waar hij hun twee hoofdleveranciers in Korea en Japan en zeven kleinere leveranciers in Europa ondersteund.

koelkast

Het grootste deel van hun klanten bestond in het verleden uit Japanners en Koreanen, maar inmiddels is ongeveer de helft Nederlands. Naast de ingrediënten voor bijvoorbeeld zelfgemaakte noedelsoep is natto (gefermenteerde sojabonen) populair bij deze groep. Dit is opmerkelijk, aangezien dit als stereotype voor wat Westerlingen niet lusten wordt gezien.

groenten

Shilla’s assortiment bevat veel verschillende verse Aziatische groenten en een groot genoeg assortiment aan gerechten om een volledig Aziatisch diner te bereiden. Daarnaast verkoopt Shilla van donderdag tot en met zaterdag vers Japans brood van een bakkerij in Düsseldorf.

dienblad

In 2016 is de zaak verbouwd en is de lunchruimte die nu een belangrijke bijdrage aan Shilla’s uitstraling levert toegevoegd. “De lunchruimte is een stuk populairder geworden dan verwacht. Het is erg mooi om onze klanten hier samen te zien komen en in gesprek te zien raken.”

lunch ruimte

Bij navraag raad Sena aan: “De Koreaanse versie van chirashi (rijst) is een absolute must en mijn favoriet is geschaafd ijs met gecondenseerde melk en azuki (rode bonen).”
In 2017 opende Shilla in Westwijk een tweede winkel voor dagelijkse benodigdheden. De klanten daar zijn hoofdzakelijk Japanse en Koreaanse expats en andere wijkbewoners.

Aveen

“Op dit moment leveren we al als groothandel aan restaurants en winkels, maar we hebben ook de ambitie om in de toekomst een onlinezaak te beginnen,” verteld Sena. “We hopen jullie uitgebreide mogelijkheden te bieden waar je op kan vertrouwen.”

Winkels

Alle Winkels
Restaurants
Winkels
Interviews