Naam | Japanese-Korean Delicatessen Shilla |
Website | facebook.com/shillaamsterdam/ www.gelderlandplein.nl/winkelcentrum/winkels/shilla/ |
[email protected] |
Japanse en Koreaanse winkel: eetruimte voor maaltijden en snacks
Adres | Gelderlandplein 187, 1082 LW Amsterdam |
Openingstijden | Ma: 11:30 – 19:00 Di – Vr: 09:30 – 19:00 Za: 09:30 – 18:00 Zo: 12:00 – 17:00 |
Tel | +31(0)20-4536289 |
Japanse en Koreaanse toko
Adres | Westwijkplein 62, 1187 LV Amstelveen |
Openingstijden | Ma – Vr: 10:00 – 19:00 Za: 09:00 – 18:00 Zo: Gesloten |
Tel | +31(0)20-6479414 |
Shilla, vernoemd ter ere van de gouden eeuw van de Silla dynastie in Korea, is een zaak met een uitgebreid assortiment aan Japanse en Koreaanse producten en bekend bij de gemeenschappen van Amsterdam en Amstelveen.
Sena Chung is de derde en jongste generatie in het familiebedrijf. Haar opa van haar vaders kant kwam via een vriend in Nederland te werken en werd op den duur gevolgd door zijn familie.
Haar ouders hebben een paar jaar een Koreaans restaurant gerund en hebben 25 jaar geleden de winkel aan het Gelderlandplein geopend zodat haar moeder meer tijd met haar kinderen kon doorbrengen.
Vijftien jaar geleden opende Sena’s vader een zaak in Brussel en sindsdien heeft hij de meeste tijd daar doorgebracht. Haar oudere broer woont in Seoel, vanuit waar hij hun twee hoofdleveranciers in Korea en Japan en zeven kleinere leveranciers in Europa ondersteund.
Het grootste deel van hun klanten bestond in het verleden uit Japanners en Koreanen, maar inmiddels is ongeveer de helft Nederlands. Naast de ingrediënten voor bijvoorbeeld zelfgemaakte noedelsoep is natto (gefermenteerde sojabonen) populair bij deze groep. Dit is opmerkelijk, aangezien dit als stereotype voor wat Westerlingen niet lusten wordt gezien.
Shilla’s assortiment bevat veel verschillende verse Aziatische groenten en een groot genoeg assortiment aan gerechten om een volledig Aziatisch diner te bereiden. Daarnaast verkoopt Shilla van donderdag tot en met zaterdag vers Japans brood van een bakkerij in Düsseldorf.
In 2016 is de zaak verbouwd en is de lunchruimte die nu een belangrijke bijdrage aan Shilla’s uitstraling levert toegevoegd. “De lunchruimte is een stuk populairder geworden dan verwacht. Het is erg mooi om onze klanten hier samen te zien komen en in gesprek te zien raken.”
Bij navraag raad Sena aan: “De Koreaanse versie van chirashi (rijst) is een absolute must en mijn favoriet is geschaafd ijs met gecondenseerde melk en azuki (rode bonen).”
In 2017 opende Shilla in Westwijk een tweede winkel voor dagelijkse benodigdheden. De klanten daar zijn hoofdzakelijk Japanse en Koreaanse expats en andere wijkbewoners.
“Op dit moment leveren we al als groothandel aan restaurants en winkels, maar we hebben ook de ambitie om in de toekomst een onlinezaak te beginnen,” verteld Sena. “We hopen jullie uitgebreide mogelijkheden te bieden waar je op kan vertrouwen.”